Wereldzang ensemble Gynaikes

Meerstemmig liederen uit de hele wereld zingen in een kleine groep

Wij zoeken enthousiaste zangeressen

Dit kleine ensemble ging voor het eerst september 2011 van start met repertoire uit de wereldmuziek met uitstapjes naar jazz, pop of licht/modern klassiek. De beslissing om een vaste groep als cursus aan te bieden levert de groep een verbintenis van de leden op voor minimaal 10 bijeenkomsten in die we serieus aan de slag kunnen gaan.

Jaarcursus 2020 in twee delen:
September  2020 (eerste deel nieuwe reeks), januari 2021 ( tweede deel van de reeks).  Instroom gedurende het seizoen is  soms mogelijk . De schoolvakantie wordt aangehouden. De groep komt in principe om de week bij elkaar. Door deze opzet wordt je geacht om ook thuis zelfstandig de muziek te bekijken en te herhalen. Er worden regelmatig opnames gemaakt waarmee je kan oefenen, en via een download  van  gratis programma Musescore kan je bladmuziek ook beluisteren.

Onderdeel van de lesavonden zijn:
Fysieke stemopwarming, zangtechniek,  repertoire studie en improvisatie.

Normaliter repeteert deze groep onder mijn leiding  om de week op woensdag avond in Amsterdam Zuid/West op privé locaties. Door de Corona volgen we het advies om maar met kleine groepen te zingen, zijn we maar met zijn zessen door gegaan en zijn wij uitgeweken naar buitenlucht locaties, zo o.a. naar een parkeergarage. Nu repeteren wij tijdelijk in een grote loods op de NDSM werf, die wat meer bescherming bied. In de wintermaanden zullen we vermoedelijk of pauzeren of online repeteren via webinars. Ook aan “een op twee” zangles nemen wordt gedacht om iedereen eens apart  te coachen.

Iedereen in de groep is al langer met ensemble zingen bezig en we werken intensief aan detail en samenklank. Er is tevens aandacht en ruimte voor technische en creatieve ontwikkeling.
Het ontspannen samen zingen en werken aan ritme en samenklank ligt  meer op de voorgrond dan het voorbereiden van optredens. Het laatste doen we in goed overleg. We streven naar maximaal 10 deelnemers. Gezien de doorlopende werkwijze is zij instap mogelijk.

Neem bij interesse met mij vooraf contact op voor meer informatie en kennismaking!
Er bestaat de mogelijkheid om een tweede groep te openen.

De prijs van de lessen is afhankelijk van de groepsgrootte variërend tussen €10,00 en €17,00 p.p. per avond.