Korte Zangcursussen “In alle stijlen thuis”

Zes groepszanglessen, drie verschillende zangstijlen en technieken.

Van individueel stem coaching tot meerstemmige zang in prachtige korte passende koorstukken. Wilde je altijd al weten waarom Flamenco zang zo anders klinkt dan opera, Balkanzang in niets lijkt op b.v.de pop stem? Benieuwd wat jouw stem allemaal kan?

Het antwoord is simpel. Je hebt misschien affiniteit met een bepaald genre en zangstijl, iets wat je ook de comfortzone van je stem kan noemen, maar je stem heeft ongekend vele mogelijkheden. Want je stem kan ook schreeuwen, huilen, jengelen of fluisteren, en dat levert al een heleboel verschillende klanken op.

Elke zangstijl maakt gebruik van een soort receptuur, een techniek die een bepaald gevoel, ruimte  of scherpheid opwekt. Daarnaast komen timing, ritmiek, versieringen en toonladders kijken, en bij koorzang ook de harmonie en de stijl van het arrangement.

Wil je meer weten hoe je je stem kan gebruiken in wereldmuziek en andere genres?

We gaan in deze cursus experimenteren met verschillende stijlen, technisch oefenen en natuurlijk ook  de passende liederen erbij zoeken voor een fenomenaal groepsklank. Zo dat elke stem aandacht krijgt wordt er zowel solistisch binnen korte  technische masterclasses alsook en  vervolgens  meerstemmig geoefend, zodat de klank, die we willen creĆ«ren zich in de groep versterkt. Het repertoire zal divers en de liederen zelf kort gehouden worden zodat je in een les de basis van het geleerde onder de knie krijgt.

Er is een uitgebreide en fysieke warm up gericht op ontspanning, energie en  zangstijl die we die avond gaan behandelen. CVT, EVTS en mijn eigen inzichten rondom etnische techniek vormen de basis. Het wordt snuffelen, uitproberen, lachen en heel veel nieuws ontdekken over je stem. Gemiddeld gaan we  twee avonden aan een zangtechniek en het passende  repertoire wijden. Je eigen vragen daaromtrent staan centraal.

Dit zal de eerste van meerdere elkaar opvolgende korte zangcursussen zijn. Je kan voor elke cursus apart inschrijven. Maximum groepsgrootte is op dit moment 6 deelnemers.

De lessen zullen plaatsvinden:

Om de week op woensdag avond van 20.00- 21.30

6 lessen: 13-10,27-10, 10-11, 24-11,  8-12, 22-12,

Haarlemmermeerstraat 82 ( Studio H)

Prijs: 90,00

Wat in deze reeks aan de beurt komt:

Flamenco: in overdrive zingen, Balkan: in edge met twang  en vlakke huig zingen, Irish Folk: een lichte bewegelijke stem, hier staan versieringen centraal

Mail of bel voor vragen en aanmelding.

Onderstaand een optreden van ensemble Gynaikes en een mooi voorbeeld van wereldzang.