Actueel

In alle zangstijlen thuis:

“Romazang” en “Basis cursus techniek”

Ook in 2023: workshops voor kleine groepen.

Roma zang: wat maakt Roma zang zo uniek? De scheidslijn tussen verdriet en vrolijkheid wordt in deze muziek en zangstijl juist overwonnen. De rijke ornamenten en fraseringen geven expressie aan emotioneel leed en eeuwen lange ontheemding. Muziek verwoordt dit en geeft de mensen een plek. Het verklanken van leed verbindt ons met ons eigen verdriet. Wij kunnen ons via de muziek van de Roma zelf dieper voelen. We spelen met de melodieën en raken vertrouwd met deze zo unieke en bezielde stijlen uit diverse regio’s. Want Roma muziek is zo verschillend als de landen waar de mensen vandaan komen. Via individuele stem-coaching ontwikkelen we naar meerstemmige zang met prachtige, korte maar passende koorstukken en spelen improviserend met eigen variaties. Per keer worden minimaal twee één- of meerstemmige liederen ingestudeerd rondom een zangcultuur.

De opzet van de workshops Roma zang en Basis cursus techniek:
De workshops zijn voor iedereen, die iets nieuws wil leren over zijn/haar stem


Thema Roma zang: zaterdag 17 juni , van 14.00-17.00u:

Thema Basis cursus techniek: data volgen binnenkort

Kosten:
€ 58,00


Locatie:
Haarlemmermeerstraat 82 (Studio H), Amsterdam Zuid
(Hoofddorppleinbuurt)

Aanmelden: ulrike.siems@kpnmail.nl

Enkele workshop: € 58,00
Combi-workshop: € 100,00

Voor de zekerheid: Iedereen kan het leren. Je hebt misschien affiniteit met een bepaald genre en zangstijl, wat je de comfortzone van je stem kunt noemen, maar je stem heeft ongekend veel meer mogelijkheden. Je kunt ook schreeuwen, huilen, jengelen of fluisteren en dat levert een keur aan verschillende klanken op. Zo maakt elke zangstijl gebruik van een receptuur, noem het “zangingrediënten” die een gevoel, sfeer, kleur of klank teweeg brengt.
Daarnaast komen timing, ritmiek, versieringen en soorten toonladders en harmonie voorbij naast de stijl van het arrangement. Het wordt snuffelen, uitproberen, variëren en heel veel nieuws ontdekken over jou en je stem. Maar ook eigen vragen en behoeften staan centraal.