Biografie

Ik ben Ulrike Siems, geboren en getogen in Berlijn. De eerste levensjaren bracht ik in Argentinië door en als tiener ben ik een jaar in de VS op school gegaan. Ik speelde toneel en begon op het podium te zingen. Vanaf 1991 volgde ik aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam de jazz-zang opleiding, met nadruk op improvisatie. Daarnaast ben ik me meer op folk en etnische muziek gaan richten.

Naast mijn werk als zangeres bij diverse ensembles waaronder “Tzielk” (folk- en oude muziek uit Nederland en Duitsland) en “Soluna” (zigeuner- en balkanmuziek) was ik 14 jaar lid en mede-artistiek leider van de Duitse a capella groep “Aquabella” (a capella wereldmuziek). Mede door de geboorte van mijn dochter wilde ik mijn activiteiten meer rond het huis brengen en besloot me vooral op het geven van zangles te concentreren.

Ik leid twee kleine koren in Amsterdam, geef stemworkshops op het gebied van wereldmuziek, zang techniek en Roy Hart gerelateerd stemwerk.

2018 heb ik de post HBO studie muziek educatie afgerond om muziek en zingen in het reguliere onderwijs te mogen verspreiden. Het is een hartenwens van mij om alle kinderen zo vroeg mogelijk in contact  te brengen met muziek en  de daarin mogelijke  creativiteit. De eerste stappen in de veld heb ik genomen als inval muziekdocente op de Peetersschool en zal me nu nog meer bekwamen in het vak.