Atelierzang- leer meerstemmig zingen

CANCELLED!

Atelierzang zoekt nieuwe leden! Houd je van regelmatig zingen in een groep zonder ambities om op te treden? Van zingen in het moment en genieten van de samenklank? Wil je meerstemmig leren zingen en houd je van wereldmuziek, gospel, Taizé en andere toegankelijke liederen ?                                                                                                                                                                Heb jezelf een lied  dat in je verleden  een rol gespeeld heeft  en dat je nog eens leven in wil blazen? In deze cursus heb je de kans om daarvoor ruimte te vragen: het autobiografische lied. Verder zullen we samen zingend over de wereldbol te trekken, van elk land en tijd  proeven door melodie, ritme en taal te verkennen en er uiteindelijk een eigen energieke versie van te maken. Je leert met een kleine stemgroep je eigen partij te dragen en dat mag tijd vragen. Je mag oefenen, het je eigen maken.

De muziek wordt vaak op gehoor ingestudeerd, dus noten kunnen lezen is geen vereiste. Vervolgens is het makkelijker met de muziek aan de slag te gaan, contact met elkaar te maken, te variëren en ons op elkaar af te stemmen. Canons, meerstemmige a capella arrangementen, lievelingsliederen door piano begeleid en spirituals horen bij het repertoire van de maandag avonden.

Atelierzang

Een deel van de avonden wordt besteed aan lichamelijke ontspanning, ademhaling en techniek om vervolgens over te gaan in het goed instuderen van een stuk. Voor een ander deel krijgt het creatief omgaan met muziek en met de stem als geheel, het lichaam in beweging en de vrije of geleide improvisatie een passende ruimte .

Maandagavondkoor

Deze laagdrempelige, vriendelijke groep varieerde de laatste jaren tussen 10 en 20 leden en bestaat nu uit een vaste kern van 10 mensen die grotendeels al  jaren  voor  lol en leren  bij elkaar komt. Optreden gebeurt alleen in overleg, en gebeurt op dit moment aan het einde van een cursus  vaak alleen in de vorm van ergens op een straathoek  of bij de ingang van de Hallen samen zingen. Zingen is voor iedereen en dat mag gerust gehoord worden, het delen van waar wij blij van worden staat op de voorgrond. Zingen zet nota bene gelukshormonen vrij!

Neem bij interesse op tijd contact met mij op. De eerste twee avonden zijn proefavonden, maar zij instroom is altijd mogelijk. We repeteren op:
Maandagavond: 19.45-21.45u
De Klinker, Borgerstraat 45, Amsterdam West.

Data voor 2019                                                                                                                                                 Van 2 september t/m  16 december, in totaal 15 lessen

Geen les op 21 oktober . Een proefles kost € 12,00. De cursusprijs is afhankelijk van  de groepsgrootte en is maximaal 12,00 .