Atelierzang- leer meerstemmig zingen

Najaar 2018

Atelierzang zoekt nieuwe leden! Houd je van zingen in een groep zonder ambities om op te treden? Van zingen in het moment en genieten van de samenklank? Wil je meerstemmig leren zingen en houd je van wereldmuziek en andere toegankelijke liederen uit andere tijden? In deze cursus heb je de kans om samen zingend over de wereldbol te trekken, van elk land en tijd te proeven door melodie, ritme en taal te verkennen en er uiteindelijk een eigen energieke versie van te maken. Je leert met een kleine stemgroep je eigen partij te dragen en dat mag tijd vragen. Je mag oefenen, het je eigen maken.

De muziek wordt vaak op gehoor ingestudeerd, dus noten kunnen lezen is geen vereiste. Vervolgens is het makkelijker met de muziek aan de slag te gaan, contact met elkaar te maken, te variëren en ons op elkaar af te stemmen. Canons, meerstemmige a capella arrangementen en spirituals horen bij het repertoire van de maandag avonden. Ook het autobiografische lied zal dit seizoen ruimte krijgen, en dat mag van alles zijn.

Atelierzang

Een deel van de avonden wordt besteed aan lichamelijke ontspanning, ademhaling en techniek om vervolgens over te gaan in het goed instuderen van een stuk. Voor een ander deel krijgt het creatief omgaan met muziek en met de stem als geheel, het lichaam in beweging en de vrije of geleide improvisatie een passende ruimte .

Maandagavondkoor

Deze laagdrempelige, vriendelijke groep varieerde de laatste jaren tussen 12 en 20 leden en bestaat nu uit een vaste kern van 12 mensen die al zes jaar puur voor  lol en leren  bij elkaar komt. Optreden gebeurt alleen in overleg, en gebeurt op dit moment aan het einde van een cursus  vaak alleen in de vorm van ergens op een straathoek  of in bij de ingang van de Hallen samen zingen. Zingen is voor iedereen en dat mag gerust gehoord worden, het delen van waar wij van houden staat op de voorgrond.

Neem bij interesse op tijd contact met mij op. De eerste twee avonden zijn proefavonden, maar zij instroom is altijd mogelijk. We repeteren op
Maandagavond: 19.45-21.45u
De Klinker, Borgerstraat 45, Amsterdam West.

Van 10 september t/m 17 december, in totaal 14 lessen

Geen les op 22 okt. Een proefles kost € 10,00. De cursusprijs is afhankelijk van  de groepsgrootte en is meestal tussen 8 en 11 Euro per les.

Een dag workshop in Bergen staat in de planning voor het voorjaar 2019.