Atelierzang- leer meerstemmig zingen

Voorjaar 2018

Ben je op zoek naar een vaste koor maar zonder grote ambities om op te treden? Wil je meerstemmig leren zingen en houd je van wereldmuziek? In deze cursus heb je de kans om samen zingend over de wereldbol te trekken, van elk land en tijd te proeven door melodie, ritme en taal te verkennen en er uiteindelijk een eigen energieke versie van te maken. Je leert met een kleine stemgroep je eigen partij te dragen en dat mag tijd vragen. Je mag oefenen, het je eigen maken.

De muziek wordt vaak op gehoor ingestudeerd, dus noten kunnen lezen is geen vereiste. Vervolgens is het makkelijker met de muziek aan de slag te gaan, contact met elkaar te maken, te variëren en ons op elkaar af te stemmen. Canons, meerstemmige a capella arrangementen uit diverse landen en spirituals horen bij het repertoire van de maandag avonden. Ook het autobiografische lied zal dit seizoen ruimte krijgen.

Atelierzang

Een deel van de avonden wordt besteed aan lichamelijke ontspanning, ademhaling en techniek om vervolgens over te gaan in het goed instuderen van een stuk. Voor een ander deel krijgt het creatief omgaan met muziek en met de stem als geheel, het lichaam in beweging en de vrije of geleide improvisatie een passende ruimte .

Maandagavondkoor

Deze laagdrempelige, vriendelijke groep varieerde de laatste jaren tussen 12 en 24 leden en bestaat nu uit een vaste kern van 12 mensen die al zes jaar puur voor  lol en leren  bij elkaar komt. Optreden is ondergeschikt, maar gebeurt nu altijd aan het einde van het jaar rond om kerst.

Neem bij interesse op tijd contact met mij op. De eerste twee avonden zijn proefavonden.  Zij instroom is altijd mogelijk. We repeteren op
Maandagavond: 19.45-21.45u
De Klinker, Borgerstraat 45, Amsterdam West.

Van 15 januari t/m 18 juni, in totaal 18 lessen

Geen les op 26 feb, 11 en 30 april, 7 en 21 mei. Een proefles kost € 10,00. De cursusprijs is afhankelijk van  de groepsgrootte en is meestal tussen 6 en 9 Euro per les.

Een dag workshop in Bergen staat in de planning.