Biografie

Ik ben Ulrike Siems, geboren en getogen in Berlijn. De eerste levensjaren bracht ik in Argentinië door en als tiener ben ik een jaar in de VS op school gegaan. Ik speelde toneel en begon op het podium te zingen. Vanaf 1991 volgde ik aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam de jazz-zang opleiding, met nadruk op improvisatie. Daarnaast ben ik me meer op folk en etnische muziek gaan richten.

Naast mijn werk als zangeres bij diverse ensembles waaronder “Tzielk” (folk- en oude muziek uit Nederland en Duitsland) en “Soluna” (zigeuner- en balkanmuziek) was ik 14 jaar lid en mede-artistiek leider van de Duitse a capella groep “Aquabella” (a capella wereldmuziek). Mede door de geboorte van mijn dochter wilde ik mijn activiteiten meer rond het huis brengen en besloot me vooral op het geven van zangles te concentreren.

Op dit moment zijn mijn eigen muzikale activiteiten stem performance georiënteerd en ben ik samen met  Christiane Hommelsheim, Roy Hart leraar in Berlijn, aan een onderzoek over versmelting van lied,  experimenteel stemgebruik en theater begonnen.